Wanneer elektrische verwarming
gebruiken als bijverwarming?

elektrische verwarming stekkerHet is af te raden om klassieke elektrische verwarming te gebruiken om uw volledige woning te verwarmen. Het is eerder een aanvulling als bijverwarming om ruimten snel te kunnen opwarmen.

Als algemene verwarming van uw huis zou dit een bijzonder dure oplossing zijn. Dit tenzij u zich natuurlijk volledig zelf van elektriciteit kan voorzien door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen.

Het wordt aangeraden om elektrische verwarming slechts te gebruiken in combinatie met een centrale (CV) verwarming of warmtepomp.

Dit in ruimten zoals de badkamer waar u snel tot een aangename temperatuur wil bekomen. Zeker de klassieke elektrische vuurtjes zijn vooral geschikt als bijverwarming.

 

Goedkope verwarming

prijs elektrische verwarmingPrijs installatie elektrische verwarming

Mensen die enkel rekening houden met installatiekosten zullen mogelijks op het eerste zicht verleid worden door de goedkope prijs van een elektrische verwarming.

Op vlak van stookkosten is dit echter een compleet omgekeerd verhaal. De kosten voor het verwarmen met elektriciteit zijn bijzonder hoog. Tenzij het enkel als bijverwarming wordt ingezet.

Werking elektrische verwarming

We haalden reeds aan dat de prijs voor het installeren van elektrische verwarming zeer laag ligt. Dit komt doordat een elektrisch verwarmingsysteem geen verwarmingsketel heeft. Ook moet er geen schoorsteen worden voorzien wat zware infrastructuurwerken aan uw woning uitsluit.

Onderhoud van elektrische installatie

Voor elektrische verwarming is er geen onderhoud. Dit komt omdat er bij deze soort verwarming geen verbranding optreedt om warmte op te wekken.


Soorten elektrische verwarming

Wanneer elektrisch verwarmen

Elektrische verwarming is duur

Elektrische vloerverwarming