Verwarmen met een houtkachel

houtkachelTerwijl vroeger zowat elke woning een houtkachel had staan, kwam deze vorm van verwarming lange tijd in de vergeethoek terecht. Er lijkt echter een ommekeer te komen waarbij houtkachels terug aanhang krijgen van bouwers en verbouwers die op een ecologische en economische manier hun woning willen verwarmen.

Gezelligheid van een houtkachel

In zowat alle gevallen wordt een houtkachel hoofdzakelijk omwille van de gezelligheid geplaatst. Al is het met moderne houtkachels ook mogelijk om uw hele woning te verwarmen. In deze rubriek van e-verwarming lichten we u graag de verschillende soorten houtkachels toe en laten u kennismaken met de verbluffende mogelijkheden die de verwarming met hout u te bieden heeft.

Waarom kiezen voor een houtkachel

Eén van de hoofdredenen waardoor mensen terug steeds vaker opteren voor een houtkachel is door het budget. Het duurder worden van gas, elketriciteit en mazout spelen hierbij een cruciale rol.

Maar de allerbelangrijkste reden waarom mensen een houtkachel plaatsen is natuurlijk voor de gezelligheid. Bovenop een aangename warmte die houtkachels geven, komt natuurlijk de gezelligheid ervan. Want zeg nu zelf, wat is er gezelliger dan in de winter knus van een haardvuur of houtkachel te genieten? Dit geldt natuurlijk ook (grotendeels) voor gaskachels en kolenkachels, al zullen de vlammen bij houtkachels vanzelfsprekend een stuk beter zichtbaar zijn.


Soorten kachels hout

Vooroordelen houtkachel

Rendement van houtkachels

Houtkachels onderhouden

Houtkachel als CV verwarming