Klassieke zonnepanelen

zonnepanelen in detailTegenwoordig bestaat er veel verwarring over de term zonnepanelen. Iedereen die zoekt naar panelen om warmte of elektriciteit op te wekken heeft het over zonnepanelen. In principe is dit niet correct.

De zonnepanelen die we op deze pagina zullen toelichten zijn de fotovoltaïsche zonnepanelen of PV panelen. Deze wekken stroom op door zonne energie om te zetten in elektriciteit.

Verwarring zonnepanelen met zonnecollector

zonnepanelen en zonnecollectoren combinerenVaak wordt de term zonnepaneel verward met zonnecollector. Terwijl een PV installatie met fotovoltaïsche zonnepanelen elektriciteit opwekt, werken zonnecollectoren op een totaal andere principe.

We lichten verder in deze site de zonnecollectoren en de werking van een zonneboiler verder toe. In een notedop komt het er op neer dat zonnecollectoren algemeen genomen een vloeistof laten opwarmen die door de panelen stroomt.

zonnecelOpbouw van zonnepaneel

Een zonnepaneel wordt opgebouwd met fotovoltaïsche zonnecellen die op een paneel worden geplaatst. Deze zonnecellen zorgen ervoor dat de zonne-energie wordt omgezet in elektriciteit. Meer informatie over zonnepanelen via ecoportaal.be en over een zonnepanelen installatie op zonnepanelen-installatie.be

Enkele voorbeelden van zonnepanelen informatie:

Duurzame energie

Het omzetten van zonne-energie naar elektriciteit is een bijzonder ecologische manier van elektriciteitsproductie. De voordelen ten opzichte van het opwekken van klassieke stroom door fossiele brandstoffen zijn algemeen bekend. Al hebben zonnepanelen ook nadelen die we op e verwarming graag aan u toelichten.

Zonnepanelen in de ruimteZonnepanelen in de ruimte

Hoewel dit in principe niets met verwarming te maken heeft, geven we u graag nog mee dat zonnepanelen ook in de ruimte frequent worden in gezet om elektriciteit op te wekken.

 

Verschil tussen zonnepanelen en zonneboiler


Zonnepanelen inleiding

Fotovoltaïsche zonnepanelen of PV panelen

Goedkope zonnepanelen

Invloed prijzen op rendement zonnepanelen