Vloerverwarming met warm water

Bij vloerverwarming met warm water of ook wel hydro vloerverwarming genoemd, wordt de leidingen waardoor het warm water stroomt, meestal op de cv-installatie aangesloten. Hierbij zorgt een verdeler ervoor dat het water in de vloerverwarming onder de vloer niet warmer wordt dan 45°C.

Combinatie met warmtepomp

Vloerverwarming met water is een van meest toegepaste soorten vloerverwarming, vooral vaak toegepast bij lage temperatuursverwarming zoals de warmtepomp. Deze voorziet nl. een temperatuur van 35 a 45°C wat dit type verwarming bijzonder geschikt is om te combineren met vloerverwarming.

Materiaal en structuur van leidingen

De buizen waardoor het warme water stroomt zijn meestal gemaakt van kunststof. Deze buizen worden dan in spiraalvorm of in meander vorm onder de vloer geplaatst. Het is aan te raden om voor de spiraalvorm te kiezen aangezien hierbij de toevoer en afvoer van water al naast elkaar liggen. Hierdoor is de stralingswarmte overal gelijk. Het is wel een stuk lastiger om te plaatsen dan de meander structuur.

Combinatie met radiatoren

Als alternatief voor de water verdeler kan in bepaalde situaties gekozen worden om het retourwater uit de radiatoren te gebruiken voor het water in de vloerverwarming. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat er zowel radiatoren als leidingen in de vloer aanwezig zijn. Een nadeel is dat de temperatuur bij deze werkwijze moeilijk kan bijgregeld worden. De plaatsing is dan weer heel eenvoudig. Let op voor de nadelen van vloerverwarming en zorg dat u niet enkel oog hebt voor de voordelen van vloerverwarming.


Soorten vloerverwarming

- Elektrische vloerverwarming

- Vloerverwing water (hydro)


Vloerverwarming

Soorten vloerverwarming

Voordelen vloerverwarming

Nadelen vloerverwarming

Vloerverwarming prijs

Vloerverwarming parket