Haardhout waar te verkrijgen?

Haardhout lijkt een zeer homogeen product maar is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Zo biedt de ene leverancier nat haardhout aan en de andere ovengedroogd haardhout. Sommige leveranciers bieden houtblokken aan met een grootte van 28cm, waar andere leveranciers houtblokken van 33 of 43cm aanbieden. Vaak verschilt ook de diameter van het haardhout, meestal ligt de diameter zo rond de 8 en 12cm. Sommige leveranciers wijken hiervan af door hier net iets boven of onder te zitten. Waarschijnlijk denkt u dat deze afmetingen niet veel uit maken, maar tijdens het droogproces is het van groot belang dat het haardhout niet te groot is, want anders krijg je alleen haardhout dat droog is aan de buitenkant.  

Omdat er veel verschil is in het haardhout en de kwaliteit hier sterk van af hangt raden wij aan om droog hout te kopen met een lengte tot 33cm en een diameter van maximaal 14cm. Het soort hout is sterk afhankelijk van uw eigen smaak en met het soort kachel waar u mee stookt.

Ons advies is om uw haardhout aan te schaffen bij De Haardhout Specialist en voor leveringen in Nederland kunt u de Openhaardhout Gigant raadplegen.


Haardhout als energiebron

Haardhout kopen

Ovengedroogd haardhout

Droogproces haardhout