ingebouwde gaskachel - inbouwcassette met originele kaderGaskachel inbouwcassetten

Gaskachels in de vorm van een inbouwcassette als verwarming vormen een waardig alternatief voor open haarden. In het allerbeste geval haalt u met een open haard slechts een rendement uit uw verwarming van maximum 25%. Een voordeel van de gaskachel is dat deze kachel heel vlot ingebouwd kan worden.

Belangrijk is echter wel dat u de schoorsteen waarop u de inbouw gaskachel zult aansluiten laat aanpassen. In de meeste gevallen wordt dit opgelost door in de bestaande schoorsteen een buis te plaatsen.

Kamer verwarmen met inbouw gaskachel

inbouw gaskachelIngebouwde gaskachels leveren over het algemeen bekeken voldoende warmte om een volledige kamer te kunnen verwarming. Vooral een nieuwe inbouw gaskachel zal veelal voorzien zijn van een ventilator. Bij inbouwcassettes heeft een ventilator wel degelijk nut. Mocht deze ventilator niet aanwezig zijn dan zou het veel langer duren tot de verwarming gevoeld wordt. De warmte die de gaskachel aflevert zou zonder ventilator eerst de stenen en het metselwerk rond de inbouwkachel verwarmen. Hierdoor zou de kamer waarin de kachel staat een pak trager opwarmen.


Rendement van gaskachels

Soorten gaskachels

- Inbouw gaskachel

- Vrijstaande gaskachel