Vrijstaande gaskachels

gaskachel vrijstaand modelEr kan natuurlijk nooit 100% vermeden worden dat het metselwerk rond de gaskachel met een deel van de warmte gaat lopen. Dit kun je vermijden door te kiezen voor een vrijstaande gaskachel. Deze kachel zal meer warmte aan de ruimte afgeven dan de ingebouwde versie net omdat de muren de warmte niet absorberen.

Een bijkomend voordeel als je kiest voor een vrijstaande gaskachel is dat je geen elektriciteitskosten zult hebben. Bij vrijstaande gaskachels is het namelijk overbodig om de ventilator die mogelijk voorzien is in te schakelen.

Gaskachel aansluiten

voorbeeld van vrijstaande gaskachelIn bepaalde gevallen moet een vrijstaande gaskachel niet worden aangesloten op de schouw of schoorsteen. Soms volstaat het om een muuraansluiting te voorzien waarlangs de restgassen kunnen ontsnappen.

Het is wel van cruciaal belang dat u omzichtig omspringt met het installeren van een gaskachel. Schakel zeker een vakman in om uw kachel te laten plaatsen en neem geen beslissingen die de veiligheid van uzelf en/of uw omgeving in gevaar kunnen brengen. Een slecht aangesloten gaskachel kan namelijk de restgassen in de ruimte verspreiden waardoor vergiftiging kan optreden.


Rendement van gaskachels

Soorten gaskachels

- Inbouw gaskachel

- Vrijstaande gaskachel